maanantai 26. syyskuuta 2016

Koti

Tässä postauksessa kerron missä Rinkeli asuu siskonsa kanssa. Puput  asuvat ulkona myös talvella. Heillä on tilava tarha ja koppi. Isi rakenti kopin ja tarhan. Tarha oli aluksi puolet pienempi ja sitä pidennettiin viime kesänä. Siksi siitä puolet on verkkoa ja puolet puuta. Tarhan toisessä päässä kasvaa heinää ja toisessa päässä on multaa ja hiekkaa. Puput tykkäävät kaivaa multaan tunneleita.
Kopin katon saa avattua ja se on helppo siivota. Aluksi kannen alla ei ollut verkkoa, mutta verkot laitettiin, koska puput hyppäsivät pois sieltä. Verkotkin saa nostettua ylös.

Koppi on jaettu kahteen osaan. Tällä isommalla puolella on pupujen vessalaatikot ja ruokakuppi. Ruokakuppi on kiinni seinässä, koska muuten puput heittelisivät sitä. Isompi puoli toimii talvella "eteisenä", koska pienemmän puolen seinät ovat eristetty.  Pienemmällä puolella on heinää ja piilopaikka. Puput tykkäävät olla piilopaikassaan vierekkäin.

 Pupujen tarhassa on muoviputki,  muovilaatikko ja puupölkky. Tarhan jakaa puoliksi n. 20cm korkea verkko. Verkon vieressä on juomakuppi, joka ei näy näissä kuvissa.
                                                  Kiitos kun luit postauksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti